Φιλοσοφία μας

Επιδιώκουμε να γνωρίσουμε και να αγκαλιάσουμε κάθε παιδί που έρχεται στον παιδικό σταθμό. Σκοπός μας είναι τα παιδιά μας να περνάνε καλά και να είναι χαρούμενα εντός και εκτός του παιδικού σταθμού μας. Όταν επιστρέφουν στο σπίτι, να διηγούνται με ενθουσιασμό την ημέρα που πέρασαν στο σχολείο μας και να ανυπομονούν να ξανάρθουν…

Συνειδητοποιώντας ότι το περιβάλλον ενός παιδικού σταθμού επηρεάζει τη μάθηση των παιδιών, έχουμε διαμορφώσει το χώρο μας για να μεγιστοποιήσουμε αυτήν τη δυνατότητα.

Ο χώρος μας είναι ασφαλής, ζεστός και ειδικά σχεδιασμένος για παιδιά.
Προσφέρει ποικίλα βιώματα και εμπειρίες καλλιεργώντας την παιδική περιέργεια και φαντασία.

Οι αρχικές μας προσπάθειες ως εκπαιδευτικοί επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της ολοκληρωμένης προσωπικότητας του παιδιού. Το πρόγραμμα μας προωθεί τη σωματική, κοινωνική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη κάθε παιδιού που αναλαμβάνουμε.

  • Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν αποτελεσματικά μέσα από το παιχνίδι, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά και απασχολούμενα με ποικίλες δραστηριότητες.
  • Οι γονείς παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη και εκπαίδευση των παιδιών τους
    τα παιδιά έχουν την ικανότητα να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος τους και μέχρις ενός σημείου, μπορούν να επιλέγουν τι θέλουν να μάθουν. Με λίγα λόγια, σεβόμαστε τις ιδέες των παιδιών.
  • Ο ρόλος της παιδαγωγού είναι να διευκολύνει τον τρόπο μάθησης των παιδιών. Ενώ τελειοποιούν δεξιότητες και αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις, τα βοηθάμε να επιτύχουν ένα υψηλότερο επίπεδο λειτουργίας.
  • Τα παιδιά ευνοούνται όταν υπάρχει πρόγραμμα ημέρας, όταν είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας και θέτουμε όρια.