Αντικειμενικός σκοπός

Μπορούμε και παρέχουμε ένα περιβάλλον που είναι σχεδιασμένο για να προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και υποστηρίζει τις φυσιολογικές ανάγκες για δραστηριότητα, φρέσκο αέρα, ξεκούραση και τροφή. Θέλουμε να δημιουργήσουμε και να εφαρμόσουμε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα που αντανακλά τις γνώσεις μας στην προσχολική αγωγή.

Θέλουμε να γνωρίσουμε καλά κάθε παιδί ώστε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες αυτές για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη και εκπαίδευσή του (π.χ. προσωπικότητα, ενδιαφέροντα, τρόποι μάθησης, ταλέντα, δυσκολίες) όπως επίσης και να καθοδηγήσουμε τα παιδιά στην ανάπτυξη ανεξαρτησίας και θετικής επικοινωνίας μέσα από τη γλώσσα και τις πράξεις τους.

Πάντα προωθούμε το σεβασμό, την ανεκτικότητα και τη συνεργασία στις σχέσεις μεταξύ των παιδιών όπως επίσης στοχεύουμε και στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ παιδαγωγών, παιδιών και οικογενειών.

Παρέχουμε στους γονείς πληροφορίες για να τους βοηθήσουμε να κατανοήσουν καλύτερα την ανάπτυξη, τις αλλαγές και τις ανάγκες του παιδιού τους κατά τη διάρκεια αυτών των καθοριστικών χρόνων.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Στον «Παιδικό Πλανήτη» γνωρίζουμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή τι πρέπει να γίνει. Καθημερινά υπάρχει χρόνος για παιχνίδι, για εκπαιδευτικές δραστηριότητες και για δημιουργία. Το πρόγραμμά μας προωθεί τη σωματική, κοινωνική, συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη κάθε παιδιού που αναλαμβάνουμε. Κάθε παιδί (άνω των τριών ετών) έχει το συρταράκι του μέσα στην τάξη όπου συγκεντρώνει τις εργασίες του. Στο τέλος κάθε μήνα στέλνουμε όλες τις εργασίες του παιδιού μαζί με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθήθηκε για να ελέγχουν έτσι και οι γονείς την πρόοδο του παιδιού τους.

Το πρόγραμμά μας εμπλουτίζεται και με δραστηριότητες εξοικείωσης με την ξένη γλώσσα (Αγγλικά), της μουσικής προπαιδείας, της  γυμναστικής  και  των  ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επίσης οργανώνουμε επισκέψεις σε χώρους γενικού ενδιαφέροντος (μουσεία, πυροσβεστική, κ.λ.π.) και εκδρομούλες στη φύση.

Θεατρικό παιχνίδι
Κουκλοθέατρο
Παραμύθια
Τραγουδάκια
Χειροτεχνίες
Ζωγραφική
Εκμάθηση
Ξένες γλώσσες
Ψυχοκινητική
Εκδρομές
Εκδηλώσεις
Θεατρικές παραστάσεις